Πρόταση για τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων και έργων τεσσάρων σημείων της παραλιακής ζώνης Φαναρίου, κατέθεσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής.
Συγκεκριμένα, η κ. Καζάκου στην επιστολή της αναφέρει:
«Σε συνέχεια της πρόσκλησης που έχει δημοσιευθεί στις 27/11/2017 από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, και η οποία αφορά τη Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών, σας καταθέτουμε την πρότασή μας και το αίτημά μας για τη συμμετοχή και ένταξη σε αυτό, της παραλιακής ζώνης του Φαναρίου.
Στο πλαίσιο της δράσης θα χρηματοδοτηθεί η δημιουργία των κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών (εγκαταστάσεων και προσβάσεων), στον ευρύτερο χώρο των παραλιών κολύμβησης, όσο και στον χώρο κολύμβησης, για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές σχεδιασμού και κατασκευής.
Οι υποδομές αυτές θα συνεισφέρουν στη δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Προορισμών σε διάφορες περιοχές της χώρας, δεδομένου ότι τα έργα που θα υλοποιηθούν επιδιώκεται να συμπληρώνουν υφιστάμενες υποδομές για άτομα με αναπηρίες σε μια περιοχή, ολοκληρώνοντας την αλυσίδα προσβασιμότητας με μια σειρά αλληλεξαρτώμενες και αλληλοσυμπληρούμενες παρεμβάσεις που διασφαλίζουν την αυτονομία, την άνεση και την ασφάλεια των ΑμεΑ και γενικότερα των εμποδιζόμενων ατόμων.
Πρόκειται για έργα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στα οποία μπορούν να ενταχθούν τέσσερα σημεία της παραλιακής ζώνης, με χρηματοδότηση 240.000 €.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Κομοτηνής θα έχει τη δυνατότητα:
- να αιτηθεί δαπάνες για την προμήθεια και εγκατάσταση εγκαταστάσεων όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητούς χώρους υγιεινής, διαδρόμους αποτελούμενους από τμήματα κατάλληλου μήκους για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση τη χειμερινή περίοδο, χώρους σκίασης/προστασίας των λουόμενων, κ.ά.
- να τοποθετήσει ενημερωτικές-πληροφοριακές πινακίδες για την ενημέρωση των επισκεπτών για τα σημεία της παραλίας που είναι προσβάσιμα, τους χώρους υγιεινής, κ.ά.
- να υλοποιήσει έργα που αφορούν την οικονομική και εμπορική εκμετάλλευση υπηρεσιών (παρεμβάσεις σε παραλίες στις οποίες η πρόσβαση προσφέρεται έναντι τιμήματος), εφόσον η δημιουργία των υποδομών παρέχει πρόσθετα οικονομικά οφέλη.
- Αιτούμαστε τη συζήτηση του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τη συμμετοχή μας στο παραπάνω πρόγραμμα, μέσω του οποίου ο Δήμος Κομοτηνής θα έχει τη δυνατότητα να παρέμβει και να μετατρέψει όλα τα σημεία, προσβάσιμα σε ΑμεΑ, να παρέχει υποδομές όπως χώρους σκίασης, υγιεινής και αποδυτήρια σε όλους του λουόμενους. Με τη διασφάλιση της χρηματοδότησης αναβαθμίζεται η παραλιακή ζώνη χωρίς επιπλέον κόστος για τον Δήμο Κομοτηνής.
Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να μη χαθεί ακόμη μια ευκαιρία».
Φωτογραφίες (1)

Διαθέσιμα δωμάτια / Διαμερίσματα
-
#Φανάρι
Μη οργανωμένες Παραλίες στο Φανάρι – Seatrac
-
#Εκδηλώσεις
Καθαρά Δευτέρα 2020 | Ακύρωση εκδήλωσης
-
#Φανάρι
Καλώς ήρθατε στην νέα μας Ιστοσελίδα!
-
#Φανάρι
Γαλάζιες Σημαίες 2022
-
#Φανάρι
Κοπή πίτας Πολ. Συλλόγου 2020
-
#Εκδηλώσεις
Χριστουγεννιάτικο γλέντι στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαναρίου
-
#Νέα
Καλά Χριστούγεννα!!
-
#Νέα
Βιστωνίδα Κοπτερού – Α.Ο.Φαναρίου 3-0
-
#Φανάρι
Αγιασμός των Υδάτων στο Φανάρι
-
#Νέα
ΑΟ Φαναρίου – Ατσάλι Αρχοντικών 1 – 3
-
#Νέα
Ενημέρωση σχετικά με τις Βουλευτικές Εκλογές 21/05/2023
-
#Νέα
Φοβερή αύξηση στην πανίδα στις αρχές του 2019
-
#Νέα
Πόντος Κομοτηνής – ΑΟ Φαναρίου 3 – 3
-
#Εκδηλώσεις
Ο Άγιος Βασίλης στο Φανάρι
-
#Νέα
ΑΟ Φαναρίου – Αετός Μίσχου 1 – 3
-
#Φανάρι
Χιονισμένα Θεοφάνια 2019
-
#Νέα
ΑΕ Κομοτηνής – ΑΟ Φαναρίου 1 – 4
-
#Φανάρι
Χιονισμένος Φεβρουάριος
-
#Εκδηλώσεις
Καθαρά Δευτέρα στο Φανάρι Κομοτηνής
-
#Φανάρι
Ένα μεγάλο έργο στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Κομοτηνής
-
#Νέα
Αγιοχώρι – ΑΟ Φαναρίου 2 – 4
-
#Development
Αίτημα για τρεις ακτές στο πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» από το Δήμο Κομοτηνής
-
#Νέα
Πανθρακικός – Α.Ο. Φαναρίου 0 – 1
-
#Εκδηλώσεις
Γυναικοκρατία 2020
-
#Φανάρι
Οικοτουριστικό Πάρκο Φαναρίου
-
#Φανάρι
Νέα video από το Φανάρι